Ondersteunende Begeleiding2018-09-30T21:00:25+02:00

We vinden we het belangrijk om multidisciplinair te werken, dat wil zeggen vanuit verschillende kanten de vraag bekijken. Oorzaken van problemen liggen vaak op verschillende domeinen, maar de oplossingen ook. Door het bekijken van de mens als geheel in zijn verschillende facetten, zien we ook veel beter waar jouw sterktes liggen. Een team van professionals staat voor u klaar om naast het basisaanbod van psychologische begeleiding, u ook op andere vlakken te ondersteunen. Dit betekent ook dat we niet eindeloos moeten doorverwijzen, maar dat bij ons, alles onder 1 dak kan.

Ontdek hieronder ons aanbod:

 

Diëtitiek en Voedingspsychologie

Voeding is een belangrijk onderdeel van uw leven, zeker ook bij kinderen & jongeren. Rond voeding- en voedingspatronen krijgen we vaak verschillende vragen:

– Ik heb een moeilijke eter in huis, hoe pak ik dit als ouder best aan?

– Mijn kind is allergisch aan melk/gluten, graag wil ik een aangepast dieet.

– Mijn kind heeft ADHD, zijn er voedingsmiddelen die de hyperactiviteit of concentratieproblemen in de hand kunnen werken?

– Ik vermoed dat mijn kind een eetstoornis aan het ontwikkelen is… Kan dit onderzocht worden?

– Ik heb weinig energie, voel me neerslachtig… Kan een gezond voedingspatroon mij hierin ondersteunen?

– …

Met al deze vragen en meer kan u bij onze diëtiste en/of voedingspsychologe terecht. Zij bekijken samen, eventueel met uw behandelend geneesheer of psycholoog, hoe recente voedingsinzichten uw welzijn kunnen bevorderen.

Celine Vereeck (diëtiste)

Pascale Roelandts (Voedingspsychologe)

Familiale Bemiddeling

Een groot deel aan vragen die onze praktijk bereiken gaan over echtscheiding en alle moeilijkheden die dat met zich kan meebrengen. Naast eventuele kind- of ouderbegeleiding, kan een familiale bemiddeling zorgen voor duidelijke afspraken tussen de ex-partners. Ook het kind kan hierin eventueel gehoord worden. De familiale bemiddelaar is een advocaat die speciaal opgeleid is in de materie.

Hoe verloopt een bemiddelingsproces?

Mahatma Gandhi, Indiaas politicus 1869-1948: “De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.”

  1. In een intake-gesprek legt de bemiddelaar uit wat bemiddeling is, wat haar rol daarin is en wat ze van de partijen verwacht. De gesprekken zijn vertrouwelijk, worden met neutraliteit gevoerd en men wijst er nogmaals op dat het vrijwillige karakter van bemiddeling een essentieel element is. Er worden werkafspraken gemaakt, zodat de communicatie tussen partijen op een vlotte manier kan verlopen, met respect voor eenieder. Er mag geruzied worden, maar binnen bepaalde grenzen. Er wordt een protocol ondertekend, waarbij het mandaat aan de bemiddelaar wordt gegeven door de partijen. Indien er advocaten of andere partijen aanwezig zijn, dan worden er afspraken gemaakt over de rolverdeling.
  2. Er volgt een exploratiefase, waarin de mediator de informatie verzamelt, nodig voor de bemiddeling. Ieder mag zijn eigen verhaal doen en ieder mag uitleggen wat zij opgelost wensen te zien. De visie van partijen, de mogelijke oplossingen die werden uitgeprobeerd om het conflict op te lossen, het doel, wat ieder wil bereiken,….alles komt aan bod. De communicatie zal worden verbeterd, emoties worden uitgesproken; belangen van partijen worden op tafel gelegd.
  3. In de onderhandelingsfase gaan partijen op basis van hun beider belangen actief op zoek naar oplossingen voor hun conflict. Er wordt gebrainstormd; er worden zoveel mogelijk opties gezocht op basis waarvan partijen trachten afspraken te maken die aan hun belangen tegemoet komen. Voordelen en nadelen worden afgewogen, voorstellen worden geconcretiseerd,… Afspraken worden gemaakt. Er zal nagegaan worden of dit voor iedereen prettig voelt en bevredigend is. Is er meer nodig, is de oplossing voor iedereen acceptabel, is alles bespreekbaar geworden,…
  4. Vervolgens zal men voor jullie een overeenkomst opstellen waarin de gemaakte afspraken worden vastgelegd. Deze worden nog eens grondig met partijen overlopen en gecontroleerd. Eventueel kunnen er evaluatiemomenten worden vastgelegd voor de toekomst, indien nodig.

Christel Lenaers (Familiaal bemiddelaar)

Relaxatietherapie

Stress, faalangst, burn-out, enz… het zijn de kwalen van onze tijd die zowel bij kinderen, jongeren als volwassenen de kop opsteken. Vanuit onze praktijk willen we een speels aanbod doen naar iedereen die hiermee aan de slag wil. Je kan individueel bij onze relaxatietherapeute terecht of in groep een reeks lessen volgen. Denk aan yoga, mindfulnesstrainingen en relaxatie-workshops. Bekijk het volledige aanbod hier.

Thalia Green (Relaxatietherapeute) 

Kampen en workshops

Elk jaar proberen we onze agenda aan te passen aan de noden van onze cliënten, zonder onze toppers (zoals het superheldenkamp bijvoorbeeld) te verwaarlozen.

Bekijk het volledige aanbod van dit jaar hier.