Screen shot 2017 10 21 at 12.16.17 Mon Zonder Vrees

 

Meer info

De angst om te falen is een veelvoorkomend probleem en start vaak al in de lagere school. Kinderen met faalangst zijn zeer onzeker en onderschatten zichzelf en hun vaardigheden. Ze hebben de neiging om negatieve zaken die zouden kunnen gebeuren te overschatten. Ze denken voortdurend aan moeilijke taken of toetsen. Ze verwachten mislukking en zijn angstig voor de gevolgen ervan. Daarnaast zijn ze vaak bang voor kritiek en doen ze er alles aan om deze te voorkomen. 
Faalangst zorgt ervoor dat gevoelens van spanning en stress in dermate toenemen dat deze op hun beurt leiden tot symptomen als hoofd-/maag-/buikpijn, trillen, zweten, misselijk, hartkloppingen, hyperventileren, overbewegelijkheid, slecht slapen, black-outs,... Hierdoor gaan deze kinderen onderpresteren bij een toetsen.
Het makkelijkste wordt faalangst erkent bij die kinderen die gekenmerkt worden door hun overmatig perfectionisme en/of hun afhankelijk gedrag; ze willen voortdurend geholpen worden, ook als dat helemaal niet nodig is.. Doch zijn er ook verschijningsvormen waarbij men niet zo snel aan faalangst denkt, maar toch onderliggend aanwezig is: Bij passief faalangstige kinderen leidt het tot vermijdingsgedrag. Ze proberen mislukkingen te voorkomen door af te haken of de lat laag te leggen. Tot slot de 'clowns' of agressieve, brutale kinderen van de klas, die met dit gedrag proberen hun faalangst te verbergen. 
 
Herkent u uw kind heel erg in deze omschrijving? Dan is deze groepstraining misschien iets voor haar/hem! 
In een groepje van 4 tot 6 kinderen wordt er op een speelse wijze geoefend met het op een goede manier omgaan met hun angst: Ze leren de signalen van faalangst te herkennen bij zichzelf, niet in paniek te raken en zich te ontspannen. Er worden ook inzichten bijgebracht over de relatie tussen gebeurtenis, gedachten, gevoelens en gedrag. Bovendien leren ze hun negatieve, beangstigende gedachten om te zetten in positieve helpende gedachten.
Het voordeel van een groepsprogramma is dat kinderen ervaren dat zij niet de enige zijn met deze angsten, ze veel van elkaar kunnen leren, elkaar kunnen steunen in dit proces en ze samen allerlei zaken kunnen inoefenen. 
 

 

Praktisch

DATA

  • Vaste sessies 2018: 10/03, 17/03, 24/03, 21/04, 28/04, 05/05 en 19/05 van 13.30u tot 15u 

LOCATIE

  • Praktijk Berchem, Elisabethlaan 117A, 2600 Berchem

BEGELEIDING DOOR

PRIJS

  • Vaste sessies 2018: 30 euro/sessie

 

Hoe inschrijven

Inschrijven doet u simpelweg door contact op te nemen met onze praktijk. Dit kan via het contactformulier van deze website of u belt ons even op. Samen brengen we de inschrijving dan in orde.

 

 

 

 

 

Begeleid door

 caroline2 e1508793405272 Mon Zonder Vrees

Caroline Vanderhoeven

Kinderpsycholoog

   

 

 

 

 

 

Ons aanbod in 17-18