Sofie Kooyman2017-02-20T12:53:47+00:00

WELKOM

Als lerares en psychologe ben ik dagelijks bezig met het welzijn en welbevinden van kinderen en jongeren. Er wordt vandaag de dag enorm veel verwacht van hen: het goed doen op school, veel vrienden hebben, verschillende hobby’s uitoefenen, sportief zijn, creatief zijn, … Veel aspecten die vaak als vanzelfsprekend worden beschouwd.

Kinderen en jongeren kunnen op één of meerdere van deze domeinen problemen ondervinden. Om hen hierbij op een gepaste manier te kunnen helpen en begeleiden is het belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste oorzaak. Als psychodiagnosticus probeer ik deze via de gepaste onderzoekstechniek te achterhalen. Aansluitend hierbij formuleer ik een gepast advies met het oog op een individuele begeleiding op maat.

PROFIEL

Tijdens mijn opleiding als klinisch psychologe, liep ik stage binnen een psychiatrisch centrum. Nadien koos ik ervoor om mijn lerarenopleiding te vervolmaken, nu geef ik dan ook les in het secundaire onderwijs (sociale wetenschappen, psychologie en opvoedkunde) en verzorg ik de leerlingenbegeleiding.

Daarnaast verdiep ik me in de psychodiagnostiek. Ik volg de nodige postgraduaatopleiding en breid ik mijn ervaring uit binnen Praktijk Mondriaan.