Superheldenkamp

Voor kinderen van 6 tot 13 jaar
5 dagen van 9u tot 16u (voor- en naopvang mogelijk)
PAASVAKANTIE: 15 t/m 19 april 2019
ZOMERVAKANTIE: 8 t/m 12 juli en 19 t/m 23 augustus 2019
Locatie: Louisalei 46, 2660 Hoboken
Kostprijs: 225 euro (waarvan 60 tot 192 euro terugbetaald,afhankelijk van je mutualiteit)

Iedereen is een superheld...alleen voelt dat niet altijd zo.
Ontdek je eigen krachten en maak er samen met de andere helden een superweek van!

Dit kamp staat open voor alle kinderen tie een boost in hun zelfvertrouwen kunnen gebruiken. We werken en spelen rond het zelfbeeld, de eigen kracht, faalangst en sociale vaardigheden. Het volledige kamp wordt begeleid door 2 psychologen.

Alle ouders en kinderen krijgen een individueel voor- en nagesprek om de persoonlijke doelen en vorderingen te bespreken. Het kind krijgt een eigen werkbundel, een superheldenaandenken en vooral heel veel ervaringen om in zijn of haar eigen kracht te kunnen staan.

Info en vragen? amal@praktijk-mondriaan.be

Mindfullness voor kinderen

Voor kinderen van 7-11 jaar met minimum 1 begeleider
6 X 1,5UUR
DATA: START 10/02/2019
UUR: VAN 10.30u tot 12u
LOCATIE: Louisalei 46, 2660 Hoboken
Inschrijvingsgeld : 200 euro per begeleider/kind, broertjes en zusje krijgen 20% korting

Ook kinderen en jongeren staan behoorlijk onder druk, en hoe "volwassener" men wordt hoe meer de druk toeneemt. Met de mindful superkrachten die je tijdens deze workshop ontwikkelt, kan je altijd je innerlijke rust vinden en bewaren. Zo word je veerkrachtiger, blijf je in balans en ben je stress en spanning te slim af.

Info en inschrijven? thalia@praktijk-mondriaan.be

Yoga-Zen workshop for kids

Voor kinderen tussen 4 en 10 jaar
10 x 1u, telkens op maandagen van 16.30u tot 17.30u
DATA: Start 15/10/2018
LOCATIE: Louisalei 46, Hoboken
Inschrijvingsgeld: proefles 5 euro, 100 euro voor de hele reeks
10% korting voor broertjes of zusjes
Maximum 12 kinderen per groep.

Aan de hand van verhalen en thema's die de fantasie prikkelen maken de kinderen op een speelse manier kennis met yoga en de verschillende yoga-houdingen. Tijdens deze ontdekkingsreis zingen we ook kindermantra's, oefenen we met begeleide kindermeditaties, ontdekken we de geheimen van mindfulness, geven wel elkaar weldoende kindermassages, spelen ontspannende spelletjes, lezen we verhalen, tekenen we...

Kinderyoga heeft op kinderen hetzelfde effect als hatha yoga op volwassenen: rust, soepelheid en kracht. Ook bij kinderen is Yoga erop gericht lichaam en geest in verbinding te brengen.

Kinderyoga oefeningen richten zich bijvoorbeeld op de ademhaling, maar ook de lichaamshouding wordt veel aandacht aan besteed. Visualisatie oefeningen komen aan bod en ontspanning is geïntegreerd. Bij een Kinderyoga les wordt lesgegeven binnen de belevingswereld van het kind. Thema's rond de natuur/seizoenen, feestdagen, dierenwereld, sprookjes, indianen,...
Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de leeftijdscategorie en de daarbij behorende belevingswereld. Er wordt bewust gekozen om de groep klein te houden zodat elk kind voldoende individuele aandacht krijgt en zich optimaal voelt tijdens de les.