Amal Schauss2018-09-29T20:46:53+00:00

WELKOM

Als moeder van 2 kinderen weet ik als geen ander dat het ouderschap niet als evidentie mag worden beschouwd. Moeder of vader word je en ben je zelden van nature. Je wordt het door te kijken, te leren, te voelen en dit alles met vallen en opstaan. Je wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en vragen.

Je zal ook noodgedwongen terug moeten denken aan je eigen opvoeding en eigen ouders. Je zal grenzen moeten stellen, maar wil je kind tegelijkertijd alles geven. Het kan je soms sterk doen voelen, maar ook soms heel onzeker maken. “Ben ik goed bezig? Is dit gedrag wel normaal? Is mijn kind wel gelukkig? Waarom reageert mijn kind zo?”.

Samen met jou als ouder én samen met jouw kind wil ik mee kijken naar al die vragen. Luisteren naar de onzekerheden, maar ook mee zoeken naar wat jullie sterk maakt als gezin. Als therapeut zie ik het als mijn plicht om jullie bezorgdheid ernstig te nemen. Afhankelijk van de vraag, stel ik een traject voor. Op geregelde basis zien we elkaar terug. Zo krijg je de kans om te blijven aangeven waar de noden van het moment liggen. Jullie zijn en blijven de wegwijzers, terwijl ik mee de weg zoek.

PROFIEL

Na mijn studies als klinisch psychologe, verdiepte ik mij in alles wat met schoolse problematiek te maken heeft. Zo was ik eerst werkzaam als trajectbegeleider voor jongeren met een spijbelproblematiek. Nu ben ik nog steeds actief binnen het Toekomstonderwijs om cursisten met psychologische problemen, schoolmoeheid, faalangst en uitstelgedrag te ondersteunen in het behalen van een secundair diploma.

Daarnaast heb ik me verdiept in de kinder- en jongerentherapie door enerzijds de noodzakelijke opleiding te volgen, maar daarnaast ook door zelf nu al 10 jaar psychologische begeleiding en therapie aan te bieden.

Het uitzoeken van de oorzaken van gedrags- en emotionele problemen (afnemen van belevingsonderzoeken) vind ik boeiend. Daarom werk ik ook als expert voor de (familie)rechtbank. Deze vraagt me dan als deskundige om advies te geven aan de rechter rond het psychologische welzijn van minderjarigen.

Het opstarten van mijn eigen praktijk – Praktijk Mondriaan – kon niet langer uitblijven. Ik ben enorm trots dat we, dankzij onze kwaliteitsnorm, blijven groeien.