Tarieven2023-09-28T10:59:57+02:00

Annulatie van een afspraak

Wij doen er alles aan om een zo kwaliteitsvol en stipt mogelijke service aan te bieden. Indien u toch verhinderd bent: graag een verwittiging ten laatste 48u voor het tijdstip van de gemaakte afspraak om onnodige kosten te vermijden. Voor psychodiagnostiek worden er kosten aangerekend bij annulatie binnen de 7 dagen. Dank voor jullie begrip.

Betaling

Wij aanvaarden enkel cash- of Payconiqbetalingen meteen na onze sessies. Overschrijvingen achteraf worden niet toegelaten.

Tarieven

Dienst

Tarief

Duur

Psychologische begeleiding: individueel en/of gezin

Geconventioneerde sessie (RIZIV) 11 euro
(of 4 euro indien verhoogde terugbetaling)
50 minuten
Niet-geconventioneerde sessie 70 euro
(terugbetaling afhankelijk van mutualiteit)
50 minuten

Psychodiagnostiek

Testafname per uur 70 euro
(terugbetaling afhankelijk van mutualiteit)
60 minuten
Verwerking resultaten en verslag 150 euro standaard tarief

Counseling

Individuele sessie 60 euro
(terugbetaling afhankelijk van mutualiteit)
60 minuten
Gezinssessie 60 euro
(terugbetaling afhankelijk van mutualiteit)
60 minuten

Kampen

Superheldenkamp Heyo 325 euro
(vraag naar alle terugbetalingsmogelijkheden!)
1 week

Groepssessie en workshops

Admin opstartkost 10 euro per nieuw dossier
Krachtige dagen 20 euro 8 sessies
Workshops 2,5 euro 1 uur per sessie

a

Terugbetaling

  • Geconventioneerde sessies

Het meerendeel van onze psychologen zijn aangesloten bij het RIZIV. Dat wil zeggen dat u, net zoals bij de dokter, van een laag tarief kan genieten en de terugbetaling via een derdebetalerssyteem automatisch gebeurt. U hoeft dus verder niets te doen, geen gedoe met ziektebriefjes. Concreet betaalt u 11 euro/sessie (of 4 euro/sessie indien u geniet van verhoogde terugbetaling).

  • Niet-geconventioneerde sessies (Terugbetaling Mutualiteit)

Het aantal geconventioneerde sessies is beperkt, zowel per cliënt als per psycholoog. Indien u niet-geconventioneerde sessies aanvraagt, is er nog steeds gedeeltelijke terugbetaling door het ziekenfonds mogelijk. De hoogte van het bedrag en het aantal tussenkomsten dat in aanmerking komt, verschilt naargelang uw ziekenfonds. Een overzichtje vindt u hier.

  • Extra terugbetalingsmogelijkheden

Een aantal extra-legale verzekeringen van werkgevers voorzien ook in gedeeltelijke of zelfs volledige terugbetaling van psychotherapie.
Indien uw werkgever bv. samenwerkt met ISW Limits, heeft u recht op geheel gratis begeleiding. Informeer binnen uw bedrijf naar de mogelijkheden van je extra-legale verzekering. Werk je bij de NMBS? Informeer dan zeker bij Railcare van HR-rail.

Woont in Zone 1 van Moretusburg Hoboken, dan heeft u mogelijks recht op gratis begeleiding voor kinderen en jongeren. Vraag ernaar bij uw wijkverpleging.

  • Groepssessies, kampen en workshops

Er zijn enorm veel terugbetalingsmodaliteiten ivm de groepssessies, kampen en workshops. De coördinator vertelt u er alles over bij de intake.

Heb je nog meer vragen? Neem gerust contact op.