Tarieven2024-02-14T12:12:30+01:00

Annulatie van een afspraak

Wij doen er alles aan om een zo kwaliteitsvol en stipt mogelijke service aan te bieden. Indien u toch verhinderd bent: graag een verwittiging ten laatste 48u voor het tijdstip van de gemaakte afspraak om onnodige kosten te vermijden. Voor psychodiagnostiek worden er kosten aangerekend bij annulatie binnen de 7 dagen. Dank voor jullie begrip.

Betaling

Wij aanvaarden enkel cash- of Payconiqbetalingen meteen na onze sessies. Overschrijvingen achteraf worden niet toegelaten.

Tarieven

Dienst

Tarief

Duur

Psychologische begeleiding: individueel en/of gezin

Geconventioneerde sessie (RIZIV) 0 euro 50 minuten
Niet-geconventioneerde sessie 70 euro
(terugbetaling afhankelijk van mutualiteit)
50 minuten

Psychodiagnostiek

* We zetten bewust geen ‘pakketprijzen’ (IQ/ADHD/…) op onze site. Dit omdat we staan voor gepersonaliseerde diagnostiek. We weten dat elk verhaal uniek is (Wat heb je in het verleden al laten testen? Waarom dient er getest te worden? Welke onderdelen dienen onderzocht te worden, enzovoort). Dit willen we eerst allemaal verhelderd zien. Na zulk uitgebreid kennismakingsgesprek, zal onze diagnosticus uiteraard wel een duidelijke planning en tarifering aanbieden.
Testafname per uur 70 euro
(terugbetaling afhankelijk van mutualiteit)
60 minuten
Verwerking resultaten en verslag 150 euro standaard tarief

Counseling

Individuele sessie 60 euro
(terugbetaling afhankelijk van mutualiteit)
60 minuten
Gezinssessie 60 euro
(terugbetaling afhankelijk van mutualiteit)
60 minuten

Kampen

Superheldenkamp Heyo 325 euro
(vraag naar alle terugbetalingsmogelijkheden!)
1 week

Groepssessie en workshops

Admin opstartkost 70 euro per nieuw dossier
Krachtige dagen 10 euro (!verminderd tarief vanaf 01.02.24) 6u in groep en 1 nagesprek

a

Terugbetaling

  • Geconventioneerde sessies

Het meerendeel van onze psychologen zijn aangesloten bij het RIZIV. Dat wil zeggen dat u, net zoals bij de dokter, van een laag tarief kan genieten en de terugbetaling via een derdebetalerssyteem automatisch gebeurt. U hoeft dus verder niets te doen, geen gedoe met ziektebriefjes. Concreet betaalt u voor de sessie niets.

  • Niet-geconventioneerde sessies (Terugbetaling Mutualiteit)

Het aantal geconventioneerde sessies is beperkt, zowel per cliënt als per psycholoog. Indien u niet-geconventioneerde sessies aanvraagt, is er nog steeds gedeeltelijke terugbetaling door het ziekenfonds mogelijk. De hoogte van het bedrag en het aantal tussenkomsten dat in aanmerking komt, verschilt naargelang uw ziekenfonds. Een overzichtje vindt u hier.

  • Extra terugbetalingsmogelijkheden

Een aantal extra-legale verzekeringen van werkgevers voorzien ook in gedeeltelijke of zelfs volledige terugbetaling van psychotherapie.
Indien uw werkgever bv. samenwerkt met ISW Limits, heeft u recht op geheel gratis begeleiding. Informeer binnen uw bedrijf naar de mogelijkheden van je extra-legale verzekering. Werk je bij de NMBS? Informeer dan zeker bij Railcare van HR-rail.

Woont in Zone 1 van Moretusburg Hoboken, dan heeft u mogelijks recht op gratis begeleiding voor kinderen en jongeren. Vraag ernaar bij uw wijkverpleging.

  • Groepssessies, kampen en workshops

Er zijn enorm veel terugbetalingsmodaliteiten ivm de groepssessies, kampen en workshops. De coördinator vertelt u er alles over bij de intake.

Heb je nog meer vragen? Neem gerust contact op.