Info2023-12-04T11:54:08+01:00

Info

Wie zijn wij?

Praktijk Mondriaan staat open voor iedereen die vragen heeft rond het psychologisch welzijn van zichzelf of zijn kind. Het aanbod van Mondriaan is ruim. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen bij ons terecht. Je kan alleen langskomen, als ouders, als koppel of als gezin.

Afspreken kan op onze praktijklocatie te Hoboken. Deze vestiging is makkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend eerste gesprek.

   Maak kennis met ons Team

Voor wie?

Hoe weet je dat je contact moet opnemen? Wanneer moet je naar de psycholoog? Of wanneer moet je hulp zoeken voor je kind? Dat is uiteraard heel afhankelijk per persoon, maar meestal voel je dat bij jezelf door:

  • Een bezorgdheid die jou niet loslaat, je bent er vaak met bezig.
  • Het dagdagelijkse functioneren van jezelf, je kind of jouw gezin wordt verstoord, het loopt niet zoals je zou wensen. De moeilijkheden slepen al een tijdje aan, het lijkt niet van voorbijgaande aard.
  • De gewone zaken lijken moeite te kosten. Het naar werk/school gaan, eten, hobby’s uitoefenen, slapen, enz… lopen niet zoals gewenst of baren je zorgen.
  • Anderen maken zich ernstige zorgen. Je krijgt veel vragen en bedenkingen vanuit de huisarts, het CLB, de school, familie, enz…
  • Jij of jouw kind lijken zich nergens goed te voelen of net altijd op één bepaalde plaats storend gedrag te tonen. De oorzaak is misschien onduidelijk.
  • Het kind of de jongere geeft zelf aan nood te hebben aan extra begeleiding. Het is misschien niet duidelijk waar het zelf met worstelt. Of het kind wenst dit niet met de ouders te bespreken.
  • Je hebt al alles geprobeerd wat binnen uw mogelijkheden ligt en je bent ten einde raad.

   Bekijk ons aanbod

Visie

Het is bewezen dat, om verandering te bekomen, de ‘klik’ tussen jou en jouw therapeut belangrijker is dan de therapie op zich. Echt waar! Vandaar dat wij met betrekking op ons team drie zaken voorop stellen: 1. Professionaliteit, 2. Verscheidenheid en 3. Overleg.

1. Professionaliteit

Ons team bestaat uit gedreven therapeuten die klaarstaan om samen naar uw bezorgdheden te kijken. We staan er op dat iedereen die bij ons werkt degelijk opgeleid en ervaren is. Iedereen is erkend door zijn beroepsvereniging en geeft u ook het recht op terugbetaling van de mutualiteit.

2. Verscheidenheid

We streven er naar om ons team zo divers mogelijk op te stellen, zodat iedereen de kans heeft om een therapeut te vinden waar hij/zij zich prettig bij voelt. Binnen ons team verwelkomen we graag zowel vrouwen als mannen, jong en oud, ouders en singles, hetero of niet, gelovig of niet.

3. Verbinding

Voor ons is een relatie tussen de cliënt en zijn therapeut er niet enkel een van vraag en aanbod, maar vooral een van verbinding. We willen dat je je thuis voelt, dat je de oprechte betrokkenheid van de therapeut ervaart en dat je nooit twijfelt om jouw eigen therapeut even te contacteren waar nodig. Verbinding werkt uiteraard in twee richtingen: ook de therapeut mag en zal van jou een aantal zaken verwachten. Dit om op deze manier een professionele, maar sterk verdiepende relatie op te bouwen.

   Nog vragen?

Werkwijze

Aanmelding

U hebt voor uzelf uitgemaakt dat u ons wenst te contacteren? Dan kan dat via telefoon, mail of via ons contactformulier op de website (neem een kijkje op onze contact-pagina). We bekijken uw vraag en u wordt binnen de 3 werkdagen zelf door ons gecontacteerd.

Ofwel wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek, ofwel verwijzen we u door naar een instantie waarvan we denken dat die u beter kan helpen. Door de jaren heen hebben wij een netwerk aan contacten uitgebouwd met therapeuten, psychiaters, medisch specialisten, CLB-medewerkers en maatschappelijk werkers uit uw buurt.

Intake

Samen plannen we onze eerste afspraak. U komt meestal samen met uw gezin (afhankelijk van wat we afspreken) tot in de praktijk. We gaan dieper in op uw vragen en verduidelijken welk traject we kunnen aanbieden.
Een intakegesprek is vrijblijvend. U beslist zelf of u wenst in te gaan op ons aanbod of niet. Indien u met ons verder wil, plannen we meteen de volgende afspraken in.

Traject

Zoals afgesproken tijdens de intake, starten we met het begeleidingstraject.
De wijze waarop de sessies verlopen is altijd verschillend en aangepast aan het kind (of de ouder). Dit kan aan de hand van gesprekken, maar er wordt ook gewerkt met meer actieve en creatieve methodes zoals tekeningen, spel, muziek, psychodrama, enz.
Het doel is telkens (h)erkenning, aanvaarding en/of verandering van de klachten. Als het echter niet duidelijk is wat er aan de hand is (of hoe ernstig men de klachten moet inschatten), kan men een diagnostisch proces aangaan om dit te onderzoeken.
De duur van een traject is nooit te voorspellen, maar we trachten wel om samen om de 6 weken even af te toetsen of u nog tevreden bent en of u nog (in dezelfde richting) wenst verder te gaan.

Afronding

Als de klachten verdwijnen en/of we het gevraagde inzicht hebben bereikt, kunnen we in overleg starten met de afronding. Dit doen we bewust traag om herval te voorkomen. Indien uw traject afgerond is, maar u hebt nadien toch nog vragen of graag een nieuw gesprek, dan bent u altijd welkom!

Maak een afspraak