Voorstelling praktijk2014-10-25T07:22:20+00:00

Praktijk Mondriaan is een nieuwe praktijk die wil openstaan voor iedereen die vragen heeft rond het psychologisch welzijn van zijn kind of met opvoedingsvragen zit.

Het aanbod van Mondriaan is ruim. Kinderen, jongeren en jongvolwassenen (tot 21 jaar), maar ook ouders en gezinnen kunnen er terecht voor een therapeutisch traject. Alsook gerechterlijke instanties, die beroep kunnen doen op een expertise.

DSC_0874

DSC_0874

De praktijk is opgericht door Amal Schauss, ervaren kinder-en jongerenpsychotherapeute. Het eerste contact zal dan ook altijd met haar zijn. Afhankelijk van de vraag zal zij het zelf verder opnemen of zal zij u doorverwijzen naar een collega met wie zij nauw samenwerkt. Door de jaren heen heeft zij een netwerk aan contacten uitgebouwd en is dus vertrouwd met de therapeuten, psychiaters, medische specialisten, CLB-medewerkers en maatschappelijk werkers uit de buurt. Alle vragen worden ernstig genomen, maar indien u twijfelt of u echt bij Mondriaan terecht kan, kijk dan eens naar de lijst met ons aanbod.

Het kader van waaruit gewerkt wordt is altijd ontwikkelingsgericht en client-centered. Daarentegen de wijze waarop de sessies verlopen is altijd verschillend en aangepast aan het kind (of de ouder). Dit kan aan de hand van gesprekken; maar er wordt ook gewerkt met meer actieve en creatieve methodes zoals tekeningen, spel, muziek, psychodrama, enz. In de zomervakantie zijn er Mondriaan-groepjes waar kinderen met dezelfde levensvragen samenkomen. Het doel is telkens (h)erkenning, aanvaarding en/of verandering van de klachten. Als het echter niet duidelijk is wat er aan de hand is (of hoe ernstig men de klachten moet inschatten), kan men een diagnostisch proces aangaan om dit te onderzoeken.

Psychologe

De praktijk is gevestigd op 2 locaties: één te Berchem, een andere te Malle. Beide zijn makkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Je vindt meer info op deze site. Neem gerust contact op voor een eerste gesprek.